12 grunner til at du trenger en Webmaster.

Om du driver en bedrift og faget ditt er noe annet enn internett-teknologier – så er sjansen stor for at din kompetanse til å drifte en nettside er liten. Og en nettside som ikke vedlikeholdes er i beste fall verdiløs og i verste fall en sikkerhetstrussel.

En Webmaster vil ikke bare vedlikeholde din nettside, men vil også bidra til at flere finner den. Her er 12 grunner til at din nettside trenger en webmaster.

 

 1. Sikkerhet
  En nettside som ikke vedlikeholdes blir et sikkerhetsproblem. Ikke om noen år inn i fremtiden, men om noen uker. Oppdateringer skjer i stor grad grunnet sikkerhetshull. En Webmaster vil holde din nettside trygg, oppdatert og de tar backup først.
  En webmaster har også kontroll på tilganger, slik at det ikke ligger gamle tilganger til ansatte som har sluttet. Har du tidligere ansatte som kanskje husker passordet til din nettside? Da trenger du en webmaster.
 2. Koding
  Koding er ofte tett knyttet til rollen, og de fleste kan ett eller flere programmeringsspråk. Det vil si at du slipper å bruke et byrå eller andre som ikke kjenner koden, til å gjøre små endringer. Det klarer ofte en webmaster.
 3. Webhosting/webhotell
  En webmaster kan servere, DNS, protokoller, domener, tilganger, rettigheter og ikke minst hvilke hostingløsninger som passer best til ditt formål. Men like viktig, de vet når det er på tide å bytte/oppgradere – og de vet hvordan.

   

 4. Brukergrensesnitt
  Siden en webmaster ofte kan koding, så har de også ofte et øye for brukergrensesnitt. Dette beveger seg litt over i en designers rolle, men en webmaster er opptatt av hva som fungerer, og har garantert en viss kompetanse til å ha meninger om akkurat dette.

 5. Analyse og optimalisering
  En webmaster forstår analyser og statistikker. De kan å lese Google Analytics, Google Search Console – og bruker flere verktøy for å analysere både konkurrenter og din nettside. Om noe er feil med nettsiden, eller hvorfor konkurrentens nettside fungerer bedre – så har nerden svarene du trenger.

 6. Hastighet
  Du tenker sikkert ikke så mye på det. Men tar nettsiden din 3 sekunder å laste inn, så har du allerede mistet potensielle kunder. En god webmaster forstår analyseverktøy og vet hvordan man løser hastighetsproblemer.

 7. Søkemotoroptimalisering
  En nettside uten fokus på det som på fagspråket kalles SEO – er det samme som å åpne en ny klesbutikk langt ute i skogen. Med det samme en nettside er lansert så har alle sammen kun 1 klikk. Ditt for å sjekke om den fungerer. Derfra og ut, får dere enorm hjelp av noen som vet hva folk søker etter, og hvordan man skal dytte din nettside inn i denne strømmen.

  Slik øker du antall klikk til din nettside i 2021. (ekstern lenke, samme forfatter)

 8. Helhetsblikk

  Det er mange markedsførere som har slått av tilsynelatende gode kampanjer, uten å vurdere profitt eller salgsresultatet. En webmaster som kjenner din bedrift vil være i stand til å vite hvilke leads som gir frukter og hvilke som bare er «tomme klikk» – de kan sette opp sporingen, justere og tilpasse – og kan ofte hele prosessen.

 9. Innhold og oppdateringer
  Dette er ikke helt opplagt, men de som kan SEO, er også gjerne opptatt av tekst. I det minste i en viss grad. Kanskje ikke med samme schwung som Hemingway, Seth Godin eller Ibsen, men nok til å produsere noe innhold som skaper trafikk. Eller i det minste justere på tekster, slik at de tiltrekker seg flere lesere.

  Slik skriver du artikler som rangerer hos Google (ekstern lenke, samme forfatter)

 10. Fagkunnskap

  En webmaster forstår de fleste av fagene relatert til en nettside. Om du skal bruke et flott design, så vil de vite hvor lang tid det kan ta å lage det. Hva som evt er komplisert og hva som kan gjøres annerledes. De vil kunne bistå med å velge plattform (CMS/E-handel/betalingsløsninger) og sikre at dere ikke kjøper dårlige og dyre løsninger.

 11. Du slipper å tenke på det.
  Alt av tilganger, domener og hvilken host du skal bruke. Er lagringskapasiteten full? Hvorfor vises ikke oppdateringen? E-poster som ser ut som scam, kan rutes til en webmaster. Er nettsiden nede? Da er det trolig webmasteren som kjører en oppdatering – du er trolig ikke hacket.

   

 12. Profesjonelle fagfolk til nytte for deg.
  Sønnen til Anne på regnskap som kan litt internett, har reist i militæret, og det er ingen som får tak i han – og ingen får lagt ut den kampanjen som dere har planlagt i hele år.

90 % av alle norske bedrifter har 9 eller færre ansatte. Nesten samtlige har en nettside og en stor andel av disse vil igjen ha svært god nytte av en webmaster. Nå er det ikke alle som vil, eller har ambisjoner om å lykkes på nett – men selv de trenger sikkerhet.

Svært mange av bedriftene i Norge trenger ikke en webmaster på full tid – derfor kan du hyre en webmaster på deltid fra oss – som innehar den kompetansen din nettside så sårt trenger.

Og vi, ja vi leverer alt, på ett sted, med 1 eneste faktura. 

Facebook
Twitter
LinkedIn